X 
Arşiţa stiri: 164
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Actorul american Alec Baldwin ar putea fi pus din nou sub acuzare

19 oct. 2023,, 00:27   Externe
3158 0

Procurorii din statul american New Mexico au anunţat marţi că intenţionează să reia acuzaţiile de omor prin imprudenţă împotriva lui Alec Baldwin pentru împuşcarea fatală a directoarei de imagine Halyna Hutchins pe platoul de filmare al lungmetrajului "Rust" în 2021, informează Reuters.

Acuzaţiile împotriva lui Alec Baldwin vor fi prezentate în faţa unui mare juriu la jumătatea lunii noiembrie, a precizat procuroarea specială Kari Morrissey, transmite Noi.md cu referire la agerpres.ro.

Demersul vine în urma rezultatelor unei investigaţii medico-legale independente, potrivit cărora Alec Baldwin trebuie să fi apăsat trăgaciul revolverului cu care repeta astfel încît arma să se declanşeze şi să tragă proiectilul real, incident în urma căruia Halyna Hutchins a murit, iar regizorul Joel Souza a fost rănit.

Concluziile sunt similare cu cele ale unui test realizat anterior de FBI asupra armei.

''În urma unor investigaţii desfăşurate în ultimele luni, fapte suplimentare au ieşit la iveală şi care, în opinia noastră, arată că domnul Baldwin poartă o culpă penală pentru decesul Halynei Hutchins şi împuşcarea lui Joel Souza'', au declarat Kari Morrissey şi Jason Lewis într-un comunicat.


Alec Baldwin a declarat că nu este vinovat de moartea Halynei Hutchins şi că el nu a apăsat pe trăgaci.

''Din păcate, această tragedie teribilă a fost transformată în acuzaţii eronate. Vom răspunde acuzaţiilor la tribunal'', au afirmat într-un comunicat Luke Nikas şi Alex Spiro, avocaţii starului american.

Actorul, cunoscut pentru rolul din serialul ''30 Rock'', a fost acuzat iniţial, în ianuarie, de omor prin imprudenţă pentru moartea Halynei Hutchins, alături de armurierul principal al filmului, Hannah Gutierrez, care va fi judecată în 2024.

Procedura reluării acuzaţiilor în faţa unui mare juriu echivalează cu noi probleme juridice pentru Alec Baldwin după ce procurorii respinseseră acuzaţiile împotriva actorului în luna aprilie pe baza unor noi probe, potrivit cărora, arma pe care acesta a folosit-o ar fi putut fi modificată astfel încît se putea declanşa fără ca trăgaciul să fie apăsat.

Kari Morrissey a spus că dacă noile teste arată că arma funcţiona, îl va pune din nou sub acuzare pe Alec Baldwin.

Procurorii apelează deseori la procedura marelui juriu întrucît aceasta este o metodă mai uşoară pentru a dovedi o cauză probabilă şi pentru a ajunge la un proces decît formularea unei plîngeri penale, care poate fi analizată de avocaţii apărării în timpul unei audieri preliminare, potrivit experţilor în domeniul juridic.

0
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав