X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

"Baba Neagră", desertul popular din nordul țării, a fost vedeta unui tîrg cu produse locale

20 mai. 09:15   Societate
2391 0

Un tîrg al producătorilor locali a avut loc duminică, într-un parc din cartierul Sculeni din Chişinău. În corturi şi la tarabele amenajate, comercianţii au vîndut fructe, legume, produse de panificaţie şi alte bunătăţi.

"Baba Neagră", un desert popular la nordul Republicii Moldova, s-a vîndut ca pîinea caldă la tîrgul din parcul "Alunelul". Mariana Zaharia, producător local din Soroca, spune că a folosit doar ingredinte de casă.

"Secretul este simplu: multă dragoste, produs natural, cuptor cu lemne. Acopt-o aşa cum o făceau buneii noştri, după o tradiţie veche".

Oamenii au mai cumpărat pîine de casă, seminţele şi uleiurile naturale presate la rece. Felix Ceban este din Chişinău şi de ani buni are o mică afacere, notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.

"Sîntem foarte mulţumiţi că ne putem expune marfa. Fiecare ulei îşi are calităţile lui şi beneficiile lui pentru organism. Uleiul de chimin negru este un atiparazitar. Uleiul de armurariu ajută la detoxifierea ficatului".


Cumpărătorii au spus că, deși prețurile sînt mai mari decît la piață, calitatea contează.

"Am luat atît pentru noi, cît şi pentru copii, seminţe de dovleac, sînt bune în toate. Şi uleiuri presate la rece ceea ce nu găsim pe rafturile magazinelor noastre".

"Căpşuna este deja ambalată. Are un gust specific de casă. Fără adaosuri. Este un produs natural".

Doritorii şi-au mai putut cumpăra miere, legume, brînzeturi artizanale, produse din carne, dar şi vinuri ale unor mici producători din Republica Moldova.

Astfel de tîrguri au loc periodic în toate sectoarele capitalei.

Mai multe informații despre tradițiile culinare din Republica Moldova pot fi găsite pe site-ul moldovenii.md.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?