COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 596 955   INFECTAȚI 259 202(+184)   TRATAȚI 251 850     DECESE 6253(+3)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2826
Puterea stiri: 6297
Coronavirus stiri: 7247

O femeie a primit Premiul Nobel Agricol: Cel mai bun pește pentru micuți

11 iun. 20:00  
1479 0

Mulțumită expertului în nutriție Shakuntala Thilsted, care a crescut în Trinidad și Tobago, milioane de familii cu venituri mici din Asia și Africa au acces la pești la prețuri accesibile și disponibile la nivel local.

Acești pești furnizează substanțe nutritive vitale pentru dezvoltarea cognitivă a copiilor în primele 1.000 de zile de viață.

Thilsted, care este în prezent lider global pentru nutriție și sănătate la ONG-ul internațional de cercetare ”WorldFish”, a devenit recent laureatul Premiului Mondial pentru Alimentație din 2021 al Premiului Mondial pentru Alimentație, cunoscut și sub numele de „Premiul Nobel pentru Alimentație și Agricultură”, pentru munca sa în documentarea microelemente nutritive esențiale în Mola și Changwa – două specii de pești extrem de populare și consumate în mod obișnuit în Bangladesh și Cambodgia.

Prin activitatea sa de cercetare de teren din Bangladesh și activitatea de laborator de la Universitatea din Copenhaga, aceasta a reușit să demonstreze niveluri ridicate de multiple micronutrienți esențiali și acizi grași la acești pești.

„Aproape nimeni nu s-a gîndit să creeze produse alimentare pe bază de pește care să fie potrivite pentru consumul copiilor mici, începînd cu vîrsta de 6 luni, care este vîrsta recomandată pentru hrănirea complementară.”


„Dovezile au fost copleșitoare!” Thilsted spune: „Nivelurile ridicate de micro-nutrimente esențiale multiple în aceste specii de pești locali ar putea oferi beneficii care să schimbe viața dezvoltării și creșterii cognitive a copiilor, în special în primele 1.000 de zile de viață, precum și pentru mamele lor”.

Thilsted spune că peștele și alimentele acvatice fac acum parte din programele de hrănire școlară din Cambodgia și din statele indiene Odisha și Assam, care îmbunătățesc acum fluxul de alimente bogate în nutrimente, care sînt esențiale pentru dezvoltarea cognitivă a copiilor, mamelor și adolescenților. fetelor.

Thilsted spune că acum există un impuls din ce în ce mai mare în jurul chemării globale la acțiune pentru transformarea radicală a sistemelor alimentare către diete sănătoase și rezistente.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽