Cazul Șor stiri: 599

A fost descoperit mecanismul de restabilire a celulelor nervoase deteriorate

19 noi. 02:30   Sănătate
1130 0

Oamenii de știință germani au descoperit la peștele zebră un mecanism necunoscut de regenerare a țesutului cerebral. Ei au demonstrat că pentru formarea de celule nervoase noi dupa traumatisme cerebrale severe este necesară o reacție de inflamare", - relatează Der Standard.

Oamenii de știință au prezentat cercetarea lor în revista Science și speră că aceste cunoștințe vor contribui la elaborarea metodelor de tratament a afecțiunilor și leziunilor creierului uman.

"Echipa, condusă de Michael Brandt de la Universitatea Tehnică din Dresda subliniază că creierul mamiferelor nu se reface după leziuni. Acest lucru este împiedicat de cicatrici. Cu toate acestea, în virtutea originii evolutive comune un pește mic poate servi în continuare drept bază pentru modelarea proceselor care au loc în corpul uman", - scrie revista. Atît în creierul mamiferelor cît și a peștilor în caz de distrugere a țesuturilor se dezvoltă inflamația, însă la pești, spre deosebire de oameni, aceasta nu duce la formarea cicatricilor.

1
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?