COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 839 851 INFECTAȚI 321 682(+2068)   TRATAȚI 300 697     DECESE 7347(+37 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2951
Puterea stiri: 6881

Unele voci spun că urmează scumpirea energiei electrice

24 sep. 07:41   Economie
4735 0

ANRE încă nu a primit solicitări pentru majorarea prețurilor la energia alectrică, însă nu este exclus ca acest lucru să se întâmple după 1 aprilie, atunci când contractele existente pentru livrarea energiei electrice vor expira.

Despre aceasta afirmă directorul ANRE, Eugen Carpov, transmite jurnal.md.

„Eu nu exclud acest lucru atât timp cât noi avem energie electrică procurată la un preț de 5,35 cenți și în statele vecine, în Ucraina și România spre exemplu, prețul ajunge deja la 7-8 cenți.

Deci, vă dați seama că deja creșterea este. Cum se va reflecta ea la noi? Va fi poate și un proces de descreștere? Vom vedea. Dacă vă referiți la energia electrică, sau dacă e să dezvoltăm puțin, contractele care există acum pentru livrarea de energie electrică sunt pe perioada unui an și expiră la 1 aprilie.

În mod normal, aceste contracte trebuie să fie respectate la tarifele care există și nu ar trebui să genereze anumite schimbări pe parcurs. Aceasta este cel puțin așteptarea noastră și sperăm să se realizeze. Care va fi situația începând cu 1 aprilie, vom vedea împreună”, a declarat Carpov în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră”, de la Jurnal TV.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽