X 
Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 931

Transportatorii moldoveni de mărfuri vor putea circula pe teritoriul UE fără autorizații

30 iun. 22:18   Economie
1202

Transportatorii moldoveni de mărfuri vor putea circula pe teritoriul Uniunii Europene fără autorizații. Măsura este prevăzută în Acordul de liberalizare a transportului de mărfuri cu UE, semnat astăzi de viceprim-ministrul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, și Christophe Bechu, ministru delegat din partea Președinţiei franceze, transmite Moldpres.

Semnarea documentului a avut loc în cadrul conferinței „Connecting Europe Days 2022, Europe's mobility flagship”, care este cel mai important eveniment al UE privind mobilitatea și transport, care se desfășoară în perioada 28-30 iunie, la Lyon, Franța.

Acordul a fost încheiat pînă la 31 martie 2023, cu posibilitatea de a fi prelungit.

„sînt mîndru de decizia care a fost luată astăzi și care va aduce beneficii tuturor. Dragi transportatori, acum aveți posibilitatea să efectuați operațiuni de transport prin UE pentru exporturile moldovenești fără autorizații de transport rutier. Puteți să încheiați în continuare contractele de furnizare de mărfuri, în special a produselor agricole, prin utilizarea rutelor alternative pe teritoriul Uniunii Europene. Aveți cale liberă în UE! Aveți libertate, costuri mai mici și beneficiați direct de apropierea noastră de UE!”, a declarat Andrei Spînu.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав