Incendii stiri: 685
Cazul Șor stiri: 581
Preşedintele stiri: 3734

S-a aflat de unde a fost procurată o parte din cantitatea de păcură utilizată de Termoelectrica

4 mai. 20:30   Economie
3590 0

O parte din păcura utilizată de Termoelectrica în ultimele luni în calitate de combustibil alternativ a fost procurată din Kazahstan, a declarat ministrul Energiei Victor Parlicov la întîlnirea cu ambasadorul Kazahstanului în Republica Moldova, Almat Aidarbekov.

În perioada 2022-2023 au fost importate peste 130 de mii de tone de păcură (din Romînia- prin porturile Constanța și Galați și din Ucraina- prin portul Reni). Cea mai mare cantitate a fost transportată în luna ianuarie-februarie- 52 728 tone. În perioada august-decembrie 2022 au fost transportate peste 64 de mii de tone, transmite bani.

Anul trecut, pentru a face față crizei energetice, autoritățile Republicii Moldova a trecut Termoelectrica pe păcură în scopul reducerii volumelor de gaze.

În scopul asigurării necesarului de păcură pentru perioada rece a anului, Comisia pentru Situații Excepționale a decis la acea vreme că, SA „Termoelectrica” va achiziționa, prin negocieri directe, și va semna contracte de vînzare-cumpărare a păcurii, în cantitate de pînă la 190 mii tone.

1
0
2
0
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?