TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Republica Belarus va oferi Republicii Moldova credite preferențiale pentru construcția drumurilor

Bielorus este dispus să ofere credite preferențiale Republicii Moldova pentru implementarea mai multor proiecte importante, în particular, pentru reparația și construcția drumurilor.

Despre acest lucru a declarat Ambasadorul Republicii Belarus, Serghei Ciciuc, în cadrul întrevederii cu viceprem-ministrul, ministrul Finanțelor al Moldovei, Serghei Pușcuța, transmite Noi.md.

Potrivit Ministerului Finanțelor, cei doi oficiali au discutat despre situația social-economică a țării, dinamica relațiilor bilaterale, precum și despre posibilitatea implementării unor proiecte importante în domenii-cheie pentru Republica Moldova.

În debutul ședinței, Serghei Pușcuța a mulțumit Republicii Belarus pentru sprijinul constant oferit țării noastre, adăugînd că Republica Moldova este interesată în continuare de preluarea bunelor practici în mai multe domenii precum dezvoltarea economiei și infrastructurii.

„Bugetul pentru anul 2020 pune un accent deosebit pe investiții, în special în domeniul infrastructurii. Ne dorim lansarea a cît mai multor proiecte investiționale pentru dezvoltarea economiei Republicii Moldova. În acest sens, contăm pe sprijinul Dvs în atragerea investitorilor belaruși în Republica Moldova”, a declarat Serghei Pușcuța.


La rîndul său, Ambasadorul Republicii Belarus a reiterat deschiderea țării sale de a intensifica colaborarea pentru dezvoltarea domeniilor de interes comun, prin oferirea unor credite preferențiale în procesul de construcție a drumurilor, precum și pentru alte proiecte reciproc avantajoase.

În context, Serghei Ciciuc s-a referit la reabilitarea drumului de ocolire a orașului Vulcănești și o parte a centurii orașului Chișinău, precum și la reabilitare a drumului M1, secțiunea de la Chișinău la Leușeni, pînă la frontiera cu România, program care va fi finanțat din contul unui împrumut al Băncii de Dezvoltare a Republicii Belarus. „Ne dorim ca aceste proiecte să fie inițiate în cel mai scurt timp”, a conchis Serghei Ciciuc.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load