TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Pregătirile pentru cea de-a doua ediție a Forumului Economic Moldo-Rus, în toi

Pregătirile pentru cea de-a doua ediție a Forumului Economic Moldo-Rus, în toi

Preşedintele ţării, Igor Dodon, a prezidat astăzi o ședință de lucru cu participarea consilierilor prezidențiali Elena Gorelova și Ion Perju, în cadrul căreia au fost puse în discuţie acțiunile de organizare a celei de-a doua ediție a Forumului Economic Moldo-Rus, care va avea loc la Chișinău, în perioada 20-21 septembrie 2019.

Programul va integra două paneluri principale de discuții tematice: cooperarea comunităților de afaceri din cele două țări și cooperarea dintre regiunile din Republica Moldova și Federația Rusă.


În acest context, a fost remarcat faptul că zeci de regiuni din Rusia au semnat deja acorduri de colaborare cu administrațiile raionale și municipale din țara noastră. Consider că Forumul planificat va deveni o platformă excelentă pentru aproprierea în continuare a regiunilor și a cercurilor de afaceri din Moldova și Rusia.

"Menționez că pe parcursul ultimei luni, în țara noastră a avut loc o relansare plenară a relațiilor de cooperare moldo-ruse. Comisia Interguvernamentală pentru Cooperare Comercial-economică și-a reluat activitatea, iar businessul rus manifestă un interes sporit pentru Republica Moldova", a declarat şeful statului.

Prima ediție a Forumului Economic Moldo-Rus s-a desfășurat cu succes la Chișinău, în septembrie 2018. La lucrările acestuia au participat peste 700 de reprezentanți ai mediului de afaceri din cele două țări. Au fost semnate șapte acorduri de investiții străine directe în economia moldovenească în sumă totală de cîteva zeci de milioane de dolari SUA.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load