COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Opinie: "Criza este o posibilitate de schimbare și dezvoltare"

Opinie: "Criza este o posibilitate de schimbare și dezvoltare"

Trăim într-o perioadă de criză și ea, din păcate, este abia la început. Da, vom trece prin ea cu toții și cu siguranță mulți vor avea de suferit. În același timp, criza este o oportunitate de schimbare și dezvoltare.

De această părere este omul de afaceri Dumitru Cebotarescu pe pagina sa de socializare, transmite Noi.md.

El a reamintit că cuvîntul "criză", scris în chineză, este alcătuit din două ieroglife: una înseamnă "primejdie", cealaltă - "oportunitate".

"Asta exprimă perfect vremurile pe care le trăim", a menționat omul de afaceri.

Dumitru Cebotarescu a atras atenția asupra faptului că acum oamenii se încurajează reciproc, sînt conștienți de situație și se îndeamnă reciproc la responsabilitate să stea acasă pentru a opri răspîndirea infecției în masă.


Se face tot posibilul pentru ca medicii și sistemul medical să poată face față. Restaurantele susțin medicii. Chiar și o rețea de magazine s-a alăturat cu responsabilitate s-a alăturat acestui gest frumos și ajută cu alimente pentru ca cei din prima linie să fie asigurați cu mese gustoase.

Oamenii de afaceri se încurajează unii pe alții cu cadouri, cuvinte și gînduri bune. Businessul mare donează aparate de ventilare și milioane de lei pentru sistemul medical. Guvernul a scos militari și polițiști pe străzi.

În același timp, oamenii încep să împrumute bani, care cu miile, care cu sutele de lei, dar nu întotdeauna au de la cine împrumuta. Există incertitudine și frică sau frigărui și plimbări prin parcuri, ca în vacanță.

"Dar să nu uităm ce spunea Sir Winston Churchill: ”Orice criză oferă noi posibilități”, a subliniat omul de afaceri.

În opinia sa, Moldova poate trece cu succes de epidemie și criză și poate avea succese bune în economie dacă guvernul Moldovei va efectua toate reformele necesare pe termen scurt și lung, va face toate schimbările necesare pentru ca să nu ne deosebim de țările vecine și să fim mai bine.

Printre acțiunile rapide și profesioniste care ar trebui întreprinse de autorități, Dumitru Cebotarescu a numit, în primul rînd, organizarea fiscalității în așa mod, ca toate companiile mari din Moldova și cele care au centrele administrative în statele vecine, să plătească impozitele pe loc și să renunțe la paradisurile fiscale din Cipru ori Dubai.

În plus, industria turismului vinicol să fie întărită cu gastronomia locală, prin abordarea cuvenită și promovarea acestora pe plan internațional.

În opinia omului de afaceri, autoritățile ar putea crea, de asemenea, după exemplul altor țări, care exploatează de ani de zile astfel de oportunități, noi puncte profitabile și populare de atracție pentru turiști, să creeze noi oportunități pentru industrializarea agriculturii pentru ca noi din nou să fim o țară agrară, să creștem nu doar roșii și ardei, dar și alte culturi care nu cer mari investiții, timp, riscuri...de exemplu cum face Israelul.

Antreprenorul consideră că autoritățile trebuie să ia tot ce este mai bun de la alte țări și să implementeze aceste măsuri și reforme în țara noastră și atunci vom trăi într-o țară în care criza nu a pus-o în genunchi și a dus-o sub limita sărăciei, dar i-a dat aripi.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load