X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

O construcţie inedită, realizată de ingineri moldoveni a fost vîndută muzeului Luvru

24 oct. 2018,, 14:19   Economie
3294 0

O construcţie gigant din fier, realizată de ingineri moldoveni, face furori în Franţa. Este vorba despre o creaţie realizată de o echipă de sudori de la Măgdăcești, raionul Criuleni, pe care moldovenii au vîndut-o cu trei milioane de euro muzeului Luvru din Paris.

Lucrarea a impresionat vizitatorii, iar francezii bogați și-au comandat deja copii pentru a le instala la reşedinţele lor.

Așa arată opera de la Măgdăcești, instalată în curtea muzeului parisian. Compoziţia este formată din zeci de cuburi din metal de diferite mărimi, cu o înălţime de opt metri şi o greutate de peste şapte tone.

Ideea realizării proiectului aparţine arhitectului din Japonia, Sou Fujimoto, care a și semnat un contract cu firma de la Măgdăcești. După succesul fulminant, comenzile au început să curgă gîrlă.

"Asta este prima lucrare care deja pleacă la om acasă, este procurată de către cineva personal. Acum am asamblat-o, rămîne să vedem ce mai rămîne de lucrat, apoi o dezasamblăm, o aducem la numitorul comun şi o trimitem în Franţa. Aici s-a lucrat aproape două luni de zile, zece muncitori, aproape 40 de zile lucrătoare", a spus Veaceslav Negru, antreprenor.


Carte de vizită pentru antreprenorul de la Măgdăcești rămîne însă a fi primul proiect, opera care după Paris a ajuns la Tokyo şi New York. Construcţia impresionează prin complexitate, dar şi prin mărimea sa impunătoare.

"Toată construcţia are şase tone şi jumătate, pînă la urmă mai adăugăm careva resturi care au rămas, asta va fi la vreo şapte tone şi jumătate care a fost prelucrată", a spus Veaceslav Negru, antreprenor.

Inginerul este mîndru că a reușit să construiască ceea ce nu au reușit anumite companii din Uniunea Europeană.

"Oficiul arhitectural care a elaborat proiectul dat a apelat la mai multe companii din Spania, din Portugalia, din Cehia, nu au găsit însă rezultate pozitive în vederea asamblării şi au ajuns pînă în Chişinău", a spus Veaceslav Negru.

Acum, atelierul de la Măgdăcești are comenzi pentru construcția a zece lucrări, toate fiind din Franța.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?