TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

O companie cu capital austriac va mări investițiile în Moldova pînă la 50 mil. USD

Compania cu capital austriac, Gebauer & Griller, care își desfășoară activitatea în Zona Liberă Economică ”Bălți”, intenționează să-și extindă producția, iar volumul total al investiției în Moldova va crește pînă la 50 de milioane de dolari.

Despre acest lucru reprezentanții săi a declarat în cadrul unei întrevederi cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, la care a participat și administratorul principal al Zonei Economice Libere ”Bălți”, Marin Ciobanu, transmite Noi.md.

Compania GG Cables & Wires EE este un producător important de cabluri, fire și hamuri de cablu pentru industria auto, ascensoare și scări rulante, precum și pentru aplicații industriale speciale. Are uzine în Austria, Germania, Polonia, Cehia, Republica Moldova, SUA și alte țări.

În Moldova GG Cables & Wires a investit deja peste 40 milioane de dolari, alocate atît lucrărilor de construcție, cît și utilajului performant.

Oaspeții l-au informat pe Igor Dodon despre recenta decizie a companiei de a extinde producerea pe alte 5000 mp, după ce suma totală a investiției va depăși 50 milioane de dolari, asigurînd peste 650 locuri noi de muncă în regiunea de nord a țării, cu un salariu mediu de peste 10 000 lei.


Șeful statului a salutat decizia companiei și a dat asigurări că Administrația Prezidențială în strînsă coordonare cu Guvernul Republicii Moldova va depune și în continuare eforturile necesare pentru atragerea investițiilor directe străine, precum și pentru susținerea antreprenorilor autohtoni.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load