X 
Arşiţa stiri: 170
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Mai multă calitate și siguranță pentru sectorul viticol

21 iun. 14:45   Economie
3176 0

Executivul a adoptat, astăzi, noul Regulament privind producerea, controlul calității, certificarea și comercializarea materialului de înmulțire vegetativă a viței de vie.

„Implementarea acestui regulament va asigura o mai bună protecție împotriva introducerii pe piața noastră a materialului necalitativ. Aceasta inițiativă subliniază angajamentul continuu al Republicii Moldova de a moderniza și de a promova practici agricole sustenabile și competitive, contribuind la prosperitatea și la dezvoltarea sectorului viticol național”, a menționat vicepremierul Vladimir Bolea.

Noul regulament asigură o serie de beneficii pentru sectorul viticol. Astfel, viticultorii noștri vor beneficia de o calitate garantată a materialului săditor, conformă cu rigorile Directivelor UE, care impune standarde stricte pentru asigurarea calității superioare a viței de vie.

O altă schimbare semnificativă adusă de regulament este atribuirea categoriei biologice a materialului săditor. Aceasta oferă viticultorilor o mai mare predictibilitate și securitate în producție, eliminînd incertitudinile și stabilind un standard uniform de calitate.

Noul cadru de reglementare prevede și procedurile mai clare de inspecție și control. Aceste măsuri sînt esențiale pentru menținerea sănătății plantațiilor.


Practicile de comercializare, conform noilor reglementări, sînt acum mai transparente, cu reguli evidente privind ambalarea și etichetarea, în conformitate cu standardele UE. Aceasta protejează consumatorii și asigură o comunicare corectă și transparentă a informațiilor despre produs, evitînd astfel inducerea în eroare a acestora.

3
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав