X 
Arşiţa stiri: 181
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

Veaceslav Ioniță: "Moldova trebuie să dezvolte o agricultură intensivă"

20 iun. 05:30   Economie
3170 0

Republica Moldova trebuie să dezvolte o agricultură intensivă, care va asigura creșterea înaltă a PIB-ului dorită de autorități.

Această opinie a fost exprimată de expertul în politici economice al Institutului pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) Viitorul Veaceslav Ioniță, în cadrul emisiunii "По фактам" cu Iulia Fedorova, transmite Noi.md.

El a spus că putem avea o creștere foarte mare în agricultura Moldovei, dar este important să folosim corect resursele disponibile.

Veaceslav Ioniță a atras atenția asupra faptului că un hectar de orice fel de cereale, cum ar fi grîul și porumbul, produce venituri la export de 700 de dolari. În același timp, un hectar de fructe de înaltă tehnologie, cum ar fi strugurii, de exemplu, oferă venituri la export de la 35 mii pînă la 50 mii de dolari.

Expertul IDIS Viitorul a reamintit că Guvernul își dorește să obțină o creștere anuală a PIB-ului de 8%, menționînd că prin investiții solide în producția intensivă în agricultură ar fi posibil de obținut o creștere de 2% din PIB.


Veaceslav Ioniță a mai subliniat că, în prezent, în Moldova este foarte apreciată munca agronomilor buni, care pot cîștiga 4000 de euro pe lună.

1
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав