COVID-19 în MOLDOVA

Guvernul va relua în această săptămînă negocierile cu Rusia privind acordul de creditare

Guvernul va relua în această săptămînă negocierile cu Rusia privind acordul de creditare

În această săptămînă, Guvernul de la Chișinău ar putea relua negocierile cu Federația Rusă pentru a semna acordul de creditare în valoare de 200 de milioane de euro.

Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu după ședința săptămînală de la Președinție. Asta după ce executivul a aprobat, vineri, reinițierea negocierilor asupra proiectului Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Federației Ruse privind acordarea unui împrumut de 200 de milioane de euro.

Anterior, Ion Chicu a remarcat că cele 4 miliarde 160 de milioane de lei sînt deja prevăzute în buget și în cazul în care acești bani nu vin vom avea dificultăți la finanțarea deficitului bugetar.


Amintim, la sesizarea deputaților din opoziția parlamentară, Curea Constituțională a declarat ilegal acordul semnat de Republica Moldova și Federația Rusă cu privire la contractarea unui credit de 200 de milioane de euro.

În urma unei înțelegeri dintre președintele Igor Dodon cu omologul său rus, Vladimir Putin, părțile au decis renegocierea contractului de credit.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load