COVID-19 în MOLDOVA

Grupul de companii germane OKW Gehäusesysteme a deschis o nouă filială de producere în Moldova

Grupul de companii germane OKW Gehäusesysteme a deschis o nouă filială de producere în Moldova

Ministrul Economiei, Sergiu Railean, a avut o întrevedere cu reprezentanții grupului OKW Gehäusesysteme, producători cu o experiență de peste 70 de ani în tehnologia de formare prin injecție, prelucrarea metalelor, a plasticului și unul dintre cei mai importanți producători din domeniul tehnologiei de carcase și butoane de reglare din lume.

Reprezentanții OKW au deschis o nouă filială de producere în țara noastră, mai mult, în această săptămînă OKW urmează să participe la concursul de selectare a rezidenților Zonei Economice Libere „Bălți”.

Tot în cadrul ședinței de astăzi, ministrul Railean a fost informat despre parteneriatul semnat între OKW și Colegiul de Inginerie din Strășeni, care prevede școlarizarea internațională a opt elevi, înmatriculați în anul de studii 2020 – 2021.


Potrivit directorului general Christoph Schneider, acordul de parteneriat dintre OKW și colegiu presupune redirecționarea unor volume de producere a pieselor din masă plastică prin tehnologia de formare prin injecție. Astfel, Colegiul de Inginerie din Strășeni va putea pune în aplicare utilajul performant de care dispune, îmbinînd componenta teoretică cu cea practică.

„Pe parcursul a doi ani de studii, tinerii din Moldova vor merge în Germania, de patru ori a cîte trei luni, unde vor studia programul JUMP, care prevede:un curs intensiv de limbă germană, perioada de probă în cadrul companiei și evenimente de team building cu alți cursanți. De asemenea, toate cheltuielile de cazare, hrană și transport sînt acoperite de compania noastră. Mai mult, tinerii vor beneficia și de o bursă de studii”, a menționat Christoph Schneider.

Produsele și specialiștii companiei OKW sînt cunoscuți la nivel mondial, din SUA pînă în Australia, din Coreea pînă în Brazilia, compania deținînd filiale în 9 țări ale lumii.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load