COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Gazprom a scăzut prețul la gaz pentru Moldova

Potrivit raportul trimestrial al gigantului rus al gazelor, în al doilea trimestru al acestui an, prețul la gazele livrate de "Gazprom" în Europa a scăzut cu aproximativ 100 de dolari pentru 1000 de metri cubi, în comparație cu aceeași perioadă a anului 2019.

Astfel, prețul mediu al gazului livrat în țările Europei a constituit 110,1 dolari pentru 1 mie de metri cubi, cu aproape 47% mai puțin decît în trimestrul II 2019, scrie mold-street.com.

În aceeași perioadă, prețul mediu al gazelor livrate în țările CSI a constituit 136,8 dolari, cu aproape 12% mai puțin decît în aceeași perioadă din 2019.
În ciuda faptului că în raportul "Gazprom" nu se menționează prețul de livrare a gazelor naturale în Republica Moldova, datele Moldovagaz arată că în al doilea trimestru din anul 2020 acesta a fost de 168,28 de dolari pentru o mie de metri cubi, mai mic cu 68,3 dolari sau cu 28,6% comparativ cu al doilea trimestrul din 2019.

O scădere mai semnificativă a costului gazelor furnizate de "Gazprom" pe piața europeană în al doilea trimestru al anului 2020 se datorează, de asemenea, scăderii prețurilor spot pînă la 34 USD în luna mai. În prezent, prețurile spot din Europa au revenit la un nivel de aproximativ 100 de dolari pe mia de metri cubi.

Menționăm că săptămîna trecută Moldovagaz a anunțat că abia în al patrulea trimestru din 2020 prețul de import al gazelor va scădea pînă la circa 100 de dolari pentru o mie de metri cubi.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load