COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Fiul lui Vladimir Voronin a rămas fără acţiunile de la FinComBank

Fiul lui Vladimir Voronin a rămas fără acţiunile de la FinComBank

Consiliul de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF), a decis radierea din Registrul de stat al valorilor mobiliare a 475.478 acțiuni ordinare nominative cu valoarea nominală de 100 lei per/acțiune ale SA “Banca de Finanţe şi Comerţ" (Fincombank) cu restructurarea emisiunilor anterioare, I-XIX.

Este vorba despre acțiunile asupra cărora la începutul anului Banca Naţională a Moldovei a dispus măsuri sancționatoare pentru nerespectarea cerințelor în domeniul acționariatului bancar, în special fiind vorba de Oleg Voronin, scriemold-street.com.

Totodată CNPF a decis înregistrarea emisiunii suplimentare de acțiuni ale Fincombank în sumă de 47.547.800 lei în număr de 475.478 acţiuni ordinare nominative cu valoarea nominală 100 lei per/acțiune, plasate în emisiunea a XX-a.


Amintim că Banca Națională a Moldovei a suspendat începînd cu 11 ianuarie 2019 drepturile a două grupuri de acționari ai Fincombank și Energbank, care dețin respectiv 36,1% și 52,77% din capital.

Principalul acționar de la Fincombank vizat de decizia BNM şi de cea a CNPF este Oleg Voronin (feciorul liderului comunist Vladimir Voronin), care deține direct 15,92%, iar împreună cu familia - 23,54% din capitalul Fincombank. Anterior acesta ar fi intenționat să cumpere pachetul majoritar.

Printre acționarii ce trebuia să își vîndă cotele în următoarele trei luni se numără și soția lui Vladimir Voronin, Taisia, dar și nora acestuia și nepoții.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load