X 
Arşiţa stiri: 170
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Euro la paritate cu dolarul

13 iul. 2022,, 13:18   Economie
2928 0

Unul dintre evenimentele semnificative ale acestei săptămîni este actualizarea minimului de acum douăzeci de ani privind perechea valutară euro-dolar.

Acum prețul se află în intervalul de paritate - un eveniment financiar care nu a fost înregistrat pe piață de foarte mult timp. Consolidarea dolarului a fost rezultatul mai multor măsuri întreprinse de Rezerva Federală a SUA în legătură cu înăsprirea politicii sale în lupta împotriva creșterii inflației. La rîndul său, moneda europeană nu poate rezista presiunii geopolitice din cauza crizei energetice din regiune.

Valoarea aurului este în scădere. Acum, o uncie troy se tranzacționează la prețul de 1,725 USD și potențialul de a scădea și mai mult pînă la 1,700 USD se păstrează în prezent. Un fapt interesant este că în acest an, aurul practic nu acționează în calitate un activ de protecție, ceea ce îl face vulnerabil.

Pe tot parcursul săptămînii trecute, dolarul american a înregistrat o creștere constantă față de leul american, actualizînd astfel maximul din 20 iunie la nivelul de 19,2454 lei. Înăsprirea politicii Rezervei Federale a SUA pe fondul creșterii inflației va da putere dolarului pentru consolidarea sa ulterioară, inclusiv față de leul moldovenesc.

Slăbirea monedei euro pe piața internațională din cauza crizei energetice a redus cursul monedei pînă la minimele lunii aprilie a acestui an - 19,4385 lei, conform cursului de schimb al Băncii Naționale a Moldovei. Ne așteptăm la o scădere suplimentară a euro pînă la nivelurile din 2020.


Victoria Sanduleac, expert financiar Alpari

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав