Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Politica de sancțiuni a SUA poate afecta dolarul

24 feb. 15:40   Externe
2547 0

Statele Unite fac eforturi pentru a se asigura că impunerea sancțiunilor nu slăbește rolul dolarului în economia globală. Declarația a fost făcută de Wally Adeyemo, prim adjunct al secretarului Trezoreriei SUA, în cadrul Consiliului pentru Relații Externe.

Oficialul a fost întrebat dacă se teme că politica de sancțiuni a Washingtonului va afecta "poziția privilegiată a dolarului ca monedă de rezervă a lumii", deoarece țările străine decid să evite dolarul în comerț, relatează haqqin.az.

"Părerea mea cu privire la întrebarea dacă sancțiunile ar putea cauza probleme pentru dolar este următoarea: ceea ce întărește rolul dolarului în economia globală este forța propriei noastre economii", a răspuns el. Un purtător de cuvînt al Departamentului Trezoreriei americane a precizat că pentru aceasta sînt luate măsuri precum legea de reducere a inflației.


Adeyemo spune că diverse companii globale sînt dispuse să investească în Statele Unite. "Atît timp cît acest lucru va continua, sînt sigur că sistemul financiar american bazat pe dolar va domina lumea. Ne vom asigura că se vor aplica sancțiuni punct cu punct, în mod eficient și multilateral", a adăugat el.

3
9
0
1
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?