X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Eroare la o bancă: clienții au retras zeci de milioane de dolari

19 mar. 23:30   Externe
4844 0

Banca Comercială a Etiopiei, care este și cea mai mare din țară, încearcă să recupereze milioanele de dolari retrase de clienți în urma unei erori de sistem.

Clienții băncii au descoperit recent că puteau scoate mai mulți bani decît aveau în conturile lor. Președintele băncii, Abe Sano, a declarat că cei mai mulți bani au fost retrași de studenții de la Commercial Bank of Ethiopia.

Oamenii au format cozi lungi la bancomatele din campusuri și că au retras bani pînă cînd autoritățile au ajuns în campus, notează Noi.md cu referire la b1 tv.ro.

Banca Centrală a Etiopiei a emis duminică o declarație în care a afirmat că o eroare a avut loc în timpul activităților de întreținere și inspecție. În prezent, peste 38 de milioane de persoane dețin conturi la această bancă.

Președintele băncii nu a dezvăluit suma totală care a fost retrasă, însă a declarat că pierderea suferită a fost mică, comparativ cu activele totale ale băncii. El a mai precizat că cine va returna banii extrași din greșeală nu va fi acuzat de infracțiune penală.

4
2
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?