Incendii stiri: 686
Cazul Șor stiri: 584
Preşedintele stiri: 3715

Energocom începe procedura de achiziție a gazelor naturale prin negocieri directe

30 mai. 11:45   Economie
2605 0

Compania ”Energocom” va desfășura astăzi procedura de achiziție a gazelor naturale prin negocieri directe

Enunțarea propunerilor pentru licitație va avea loc pe 30 mai, ora 13:00, la sediul Energocom, iar apoi vor urma negocieri directe.

Despre acest lucru a anunțat Alexandr Slusari, membru al Consiliului de Administrație al Energocom.

Potrivit lui, anterior Energocom a aprobat procedura de achiziție a gazelor naturale prin negocieri directe, iar acum urmează licitația, la care sînt invitate să participe autoritățile statale și societățile civile.

„În spiritul transparenței maximale în cadrul procedurii de achiziție a gazelor, SA Energocom invită reprezentanții mai multor autorități statale și societății civile pentru participarea la deschiderea ofertelor pentru petrecerea negocierilor directe. Deci, procesul de achiziții pe banii publici urmează să fie monitorizat riguros de organele abilitate și activiști civici”, a scris Alexandr Slusari pe pagina sa de socializare.


Anterior s-a anunțat că Energocom a aprobat procedura de achiziție a gazelor naturale prin negocieri directe, precum și a aprobat volumul achizițiilor și prețurile plafon pentru combustibil.

Prim-ministrul, Dorin Recean, a anunțat vinerea trecută că Moldova va începe să cumpere gaze mai ieftine din această săptămînă, iar aceasta va fi urmată de propunerea privind reducerea tarifului la gaze pentru consumatori.

În prezent, tariful la gaz pentru consumatori casnici este de 29,27 de lei metrul cub.

1
0
0
0
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?