COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Declarație: Moscova a reușit să rezolve problemele transportatorilor din Moldova

Declarație: Moscova a reușit să rezolve problemele transportatorilor din Moldova

Moscova a reușit să rezolvare cea mai importantă problemă a transportatorilor din Moldova, care vor primi pînă la sfîrșitul anului numărul necesar de autorizații pentru transportarea mărfurilor în Rusia.

Despre acest lucru a anunțat jurnaliștilor primul ministru al Moldovei, Ion Chicu, menționînd că la o asemenea înțelegere s-a ajuns în cadrul întrevederii de la Moscova cu premierul rus Dmitri Medvedev.

Ion Chicu a amintit că transportatorii moldoveni nu au putut transporta mărfuri în Rusia din cauza lipsei numărului necesar de autorizații.


„Conform acordurilor, partea rusă va acorda Moldovei în zilele următoare un număr suficient de autorizații suplimentare, în prezent o mie de unități, astfel încît pînă la sfîrșitul anului exportul de produse moldovenești în Rusia să fie deblocat", a declarat prim-ministrul Republicii Moldova.

În același timp, potrivit acestuia, partenerii ruși au cerut de la colegii moldoveni să implementeze un mecanism foarte transparent de distribuire a acestor autorizații, care ar exclude orice posibilitate de corupție la emiterea documentelor.

Ion Chicu a menționat că acest lucru va fi realizat cît mai curînd posibil. "Vom distribui aceste autorizații pentru transportul de mărfuri în Rusia prin Serviciul Vamal, iar ofițerii vamali vor înmîna aceste documente exact în momentul traversării frontierei a camioanelor cu produse", a subliniat el.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load