De la 1 martie se modifică procedura de înregistrare a persoanelor juridice

De la 1 martie se modifică procedura de înregistrare a persoanelor juridice

De la 1 martie, înregistrarea de stat a persoanelor juridice, sucursalelor acestora și a întreprinzătorilor individuali, va fi efectuată de către Serviciile înregistrare a unităţilor de drept, precum şi în cadrul centrelor multifuncţionale ale Agenției Servicii Publice, indiferent de locul aflării sediului acestora.

Anunțul a fost făcut de către instituția de stat. Potrivit modificărilor operate în Legea privind modernizarea Codului civil, a fost exclus principiul teritorial la înregistrarea persoanelor juridice. Totodată, potrivit noilor reglementări, noțiunea de ”filială şi reprezentanţă” se substituite cu noțiunea de ”sucursală”.

Persoanele juridice, filialele şi reprezentanţele acestora trebuie ca pînă în data de 1 ianuarie 2024 să-şi aducă actele de constituire/regulamentele în concordanţă cu modificările operate prin lege.

Informații detaliate cu privire la lista documentelor necesare, termenele, tarifele și taxele  pentru  înregistrarea persoanelor juridice pot fi vizualizate pe site-ul Agenției Servicii Publice, asp.gov.md sau la numerele de telefon 14909 și 022 25 70 70.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load