Criza energetică stiri: 1465
Cutremure stiri: 275
Preşedintele stiri: 3379

Cazul camioanelor, trase pe dreapta la Rîbnița, încă în examinare

15 sep. 16:45   Economie
503 0

Cazul camioanelor trase pe dreapta la Rîbnița, la sfîrșitul lunii martie, este încă în examinare. La solicitarea TV8, purtătoarea de cuvînt a Serviciului Vamal, Tatiana Șompol, a declarat că sînt desfășurate un complex de acțiuni, iar ce se afla în camioane vom afla la finalul acestora.

„Cazul este în proces de examinare. sînt desfășurate un complex de acțiuni și doar după finalizarea acestora va fi comunicat rezultatul”, a declarat reprezentanta Serviciului Vamal, întrebată despre rezultatul expertizei conținutului camioanelor de la Rîbnița.

Acțiunile sînt realizate de către Serviciul Vamal de comun cu PCCOCS și SIS.

La sfîrșitul lunii martie mai multe camioane au fost trase pe dreapta pe podul de la Rîbnița. Tot atunci fostul deputat al Platformei DA și director executiv al Asociației Forța Fermierilor, Alexandr Slusari, a acuzat autoritățile de contrabandă. Acesta susține că „oficial s-ar transporta fontă, dar cu ochiul liber se vede că sînt deșeuri de cea mai proastă calitate”.

Serviciul Vamal a declarat că este vorba despre o operaţiune specială, la Rezina, în comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate.


Ulterior, Alexandr Slusari, a făcut public un document care ar reprezenta rezultatele expertizei privind conținutul camioanelor, potrivită căreia „caracteristicile probelor nu corespunde fontei brute”.


Pe acest caz, PCCOCS a pornit și un dosar penal pentru contrabandă cu deșeuri de metal.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав