COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

BNM a autorizat OTP Bank din Ungaria să cumpere Mobiasbancă Societe Generale

BNM a autorizat OTP Bank din Ungaria să cumpere Mobiasbancă Societe Generale

Banca Națională a Moldovei a aprobat achiziționarea de către OTP Bank Nyrt a pachetului de control de acţiuni la BC "MOBIASBANCĂ - Groupe Societe Generale", transmite Noi.md.

Potrivit comunicatului Băncii Naţionale a Moldovei, Comitetul Executiv al BNM a aprobat achiziția de către OTP Bank Nyrt. (Ungaria) a pachetului de control (peste 50%) din capitalul social al BC "MOBIASBANCĂ - Groupe Societe Generale" S.A.

Se menţionează că OTP Bank Nyrt. este o bancă universală cu sediul în Budapesta, Ungaria, listată la bursele de valori naționale și cele internaționale. Instituția este banca-mamă a unui grup financiar extins cu prezență în mai multe state europene - Bulgaria, Croația, România, Serbia, Croația, Slovacia, Ucraina, Muntenegru, Federația Rusă.

Se subliniază faptul că achiziția pachetului de control al BC „MOBIASBANCĂ – Groupe Societe Generale” S.A. se va efectua în cadrul realizării obiectivului strategic al OTP Bank Nyrt. – de a constitui cel mai mare și de succes grup bancar universal din Europa Centrală și de Est. În Republica Moldova, OTP Bank Nyrt. își propune, în mod prioritar, să modernizeze produsele și serviciile pentru deponenții și clienții săi și să asigure o guvernanță corporativă transparentă și eficientă.


Mobiasbanca Societe Generale aparţine grupului francez Societe Generale, care deține 96,69% din acțiunile sale. Anterior, aceasta a încheiat un acord cu Grupul OTP Bank privind vînzarea unei participații de control la Mobiasbanca Societe Generale (Moldova). S-a constatat că tranzacția va fi finalizată cu condiția obținerii de autorizaţii de la autoritățile locale relevante din domeniul bancar, antimonopol și de piață.
.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load