Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Amenzi usturătoare pentru agenții economici care au depășit adaosul comercial la stablirea prețurilor

18 aug. 2020,, 13:00   Economie
1869

În perioada 1 martie - 7 august, Serviciul Fiscal de Stat a efectuat 1 843 controale fiscale la unitățile comerciale a produselor alimentare și farmacii/depozite farmaceutice, pentru a verifica cum a fost respectată hotărîrea cu privire la prețurile de comercializare a produselor social importante.

În rezultat au fost stabilite 217 cazuri de încălcare a prevederilor modului de formare a prețului prin depășirea adaosului comercial aplicat stabilit de legislația în vigoare, și au fost adoptate decizii asupra cazului de încălcare fiscală fiind calculat venit ilicit și, aplicate sancțiuni în sumă totală de 548 mii lei.

Serviciul Fiscal de Stat atenționează că, săptămînal vor fi desfășurate acțiuni de control la unitățile comerciale a produselor alimentare și farmacii/depozite farmaceutice, în vederea stabilirii modului de respectare a prevederilor Hotărîrii Guvernului nr.774 din 20 iunie 2016.

Suplimentar, pentru verificarea respectării prevederilor legislației în vigoare, Serviciul Fiscal de Stat planifică exercitarea controalelor fiscale prin metoda verificării operative aferent contribuabililor din mai multe segmente de activitate economică, inclusiv:

a) Prestarea serviciilor de transport rutier de pasageri, național/internațional inclusiv în regim taxi;


b) Prestarea serviciilor de întreținere și reparații auto, activități conexe;

c) Comerțul online;

d) Casele de schimb valutar.

În vederea evitării situațiilor de sancționare, autoritatea fiscală recomandă conformarea la prevederile legislației în vigoare.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав