X 
Cazul Șor stiri: 599

A fost dat în exploatare un segment din traseul Chișinău-Comrat-Giurgiulești

25 iul. 15:15   Economie
2917 0

Azi a fost inaugurată o porțiune reparată a drumului expres M3 Chișinău - Giurgiulești.

Drumul expres M3 este cel mai important drum ce leagă capitala de Giurgiulești și de una dintre cele mai importante porți de acces către Uniunea Europeană.

„Reabilitarea celor 31 de km de drum este, în primul rînd, o veste bună pentru cetățeni și transportatori - acesta va permite deplasări mai rapide, cu costuri mai mici”, a declarat Președinta Maia Sandu.

De acest drum reabilitat beneficiază și circa 3500 de locuitori din Ciumai, raionul Taraclia și comuna Burlăceni, Cahul, care au acum drumuri de acces la terenurile agricole, intrări în curți, trotuare și stații de așteptare pentru transportul public. Șefa statului a menționat că datorită noului sector de drum, traficul de tranzit va ocoli aceste sate și oamenii se vor bucura de aer mai curat și de mai multă liniște.

„Noua porțiune contribuie și la eforturile noastre de a fi solidari cu Ucraina - drumul M3 face parte dintr-un coridor european ce leagă țara vecină de rețeaua de drumuri din Romînia și asigură transportul de mărfuri. Astfel de proiecte de infrastructură demonstrează că Moldova este un partener de încredere, care contribuie inclusiv la siguranța alimentară din regiune”, a spus Președinta.

Cei 31 de km de drum reabilitat la standarde europene se adaugă celor 350 de km de drum dați în exploatare în ultimii doi ani.

9
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?