TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Tulburările de somn pot influenţa riscul de depresie

Tulburările de somn sînt considerate deseori drept semne ale unor afecţiuni psihice, aşa cum sînt depresia şi anxietatea.

Un studiu recent sugerează că, de fapt, lipsa somnului contribuie la apariţia unor astfel de probleme psihice. La studiu au participat peste 3.700 de studenţi britanici care sufereau de insomnie. Participanţii au răspuns la întrebări cu privire la somnul lor şi la eventualele simptome de anxietate sau depresie în două etape: o dată la începutul studiului şi apoi după 10 săptămîni, interval în care au primit un tratament împotriva insomniei (terapie comportamental-cognitivă).

Cercetătorii au ajuns la concluzia că studenţii care au primit tratamentul comportamental-cognitiv împotriva insomniei au înregistrat niveluri mai mici de depresie şi anxietate şi aveau o părere mai bună despre ei decît cei care nu au primit acest tratament.

"În cazul multor oameni insomnia poate fi parte a unui complex de cauze pentru anumite afecţiuni psihice", conform studiului publicat în revista The Lancet Psychiatry. Studiul sugerează că medicii care tratează depresia şi anxietatea ar trebui să acorde o atenţie mai mare tratării problemelor legate de somn ale pacienţilor.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load