A fost descoperit beneficiul somnului de după-amiază

11 aug. 03:30   Sănătate
1590 0

Oamenii de știință chinezi au descoperit că persoanele care dorm la amiază prezintă rezultate mai bune la testele de orientare, fluența vorbirii și memoria de lucru.

Despre acest lucru a scris RIA Novosti, citând un studiu publicat în revista General Psychiatry.

Cercetătorii de la Centrul de sănătate mintală din Shanghai și de la Universitatea Jiaotong din Shanghai au decis să descopere dacă somnul după-amiază la persoanele în vîrstă este o reacție de protecție a organismului, care ajută la prevenirea scăderii funcțiilor cognitive sau unul dintre simptomele demenții, transmite lenta.ru.

Potrivit rezultatelor testului de demență MMSE, s-a constatat că indicatorii abilităților cognitive au fost semnificativ mai mari la acele persoane care au dormit regulat în timpul zilei.

Autorii studiului cred că somnul reglează răspunsul imun al organismului, fiind o reacție evolutivă la inflamație. În plus, persoanele cu un nivel ridicat al inflamației dorm mai des, iar substanțele chimice inflamatorii joacă un rol important în tulburările de somn. În acest caz, somnul de zi ajută la prevenirea acestei inflamații.


Cu toate acestea, în același timp, cercetătorii consideră că somnul de după amiază este adesea asociat cu un stil de viață sedentar și tulburări de circulație a leptinei și ghrelinei - hormoni peptidici care reglează metabolismul energetic.

18
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?