Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4039

Oamenii de știință au descoperit cîte ore de somn sînt necesare pentru a avea o inimă sănătoasă

22 apr. 02:00   Sănătate
1196 0

Persoanele care au un regim de somn mai sănătos, riscul de a dezvolta boli de inimă este semnificativ mai mic, au descoperit experții.

Oamenii de știință de la universitatea Tulane din New Orleans, SUA, au descoperit ca riscul apariției bolilor de inima este semnificativ mai mic la persoanele care urmează un regim de somn sănătos - de la șapte la opt ore în fiecare noapte. Despre aceasta a informat Express.

În timpul studiului, oamenii de știință au monitorizat 408 802 de persoane cu vîrsta cuprinsă între 37 și 73 de ani, la 5221 dintre ei fiind detectată insuficiență cardiacă. S-a dovedit că ele au avut probleme cu somnul: unii sufereau de insomnie, alții se trezeau adesea noaptea din cauza propriului sforăit, iar la alții durata somnului era prea scurtă, transmite korrespondent.net.

Experții au stabilit că persoanele cu cel mai sănătos regim de somn au un risc semnificativ mai mic de dezvoltare a bolilor de inimă. Astfel, oamenii de știință au menționat că cea mai bună durată de somn pentru longevitate este de la șapte pînă la opt ore pe noapte.

9
3
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?