Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3725

SUA nu pot găsi "invizibilul" F-35 din care s-a ejectat pilotul

18 sep. 16:00   Diverse
1496 0

Armata americană a cerut ajutorul publicului în căutarea avionului de vînătoare F-35, după un incident în care pilotul s-a ejectat.

Acest lucru este precizat într-un comunicat al Bazei comune Charleston, relatează Adevărul European.

Avionul de vînătoare a dispărut pe cerul Carolinei de Sud după ce pilotul său s-a ejectat duminică.

Pilotul din Corpul pușcașilor marini a ieșit în siguranță din avionul F-35B Lightning II deasupra orașului Charleston, după-amiază, în urma unui "accident", a precizat armata. Căutările pentru găsirea avionului său dispărut se concentrează acum asupra a două lacuri la nord de Charleston.

Pilotul s-a parașutat în jurul orei locale 14.00 și a fost transportat la un spital local.


Pe baza locației și a traiectoriei aeronavei dispărute, căutările s-au axat pe lacurile Moultrie și Marion.

Oficialii încă investighează motivul pentru care pilotul s-a ejectat, au precizat autoritățile. Un purtător de cuvînt al Bazei comune Charleston a declarat că avionul a fost pus pe pilot automat înainte ca pilotul să se ejecteze, a relatat ABC News.

F-35 este unul dintre cele mai avansate avioane de luptă din lume, cunoscut pentru corpul său ascuțit și aerodinamic și pentru caracteristicile care protejează avionul de detectare. Avionul este invizibil pentru radar.

De asemenea, avioanele F-35 sînt printre cele mai scumpe din lume. Nu se știe cît a costat avionul care a dispărut duminică.

Membrul local al Congresului Nancy Mays a reacționat violent la incident: "Cum naiba ați pierdut un F-35? De ce nu există niciun dispozitiv de urmărire și cerem publicului să găsească avionul și să îl predea?" a declarat ea.

11
5
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0