COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Studiu: Comunicarea cu prietenii ne face mai fericiți

Psihologii din SUA au evaluat nivelul de fericire al oamenilor în momentele în care își petrec timpul cu familia și cu prietenii.

S-a dovedit că nu întotdeauna petrecerea timpului cu persoanele dragi ne aduce la fel de multă fericire precum întîlnirile cu prietenii, transmite knife.media.

400 de voluntari au fost rugați să-și amintească senzațiile în timpul comunicării cu familia și prietenii și apoi să evalueze experiența pe o scară emoțională de la zero la șase.

Ca urmare, nivelul subiectiv al fericirii de la petrecerea timpului cu prietenii a fost mai mare decît cu familia. Oamenii de știință au explicat acest lucru prin faptul că, în compania prietenilor, oamenii de obicei se odihnesc și să-și petreacă timpul liber. Iar compania membrilor familiei este asociată cu viața de zi cu zi care nu întotdeauna este o rutină plăcută.

65% din timpul petrecut cu prietenii s-a dovedit a fi legat de comunicare. În cazul familiei, acesta a fost de 28%. În același timp, participanții la studiu au vorbit pozitiv despre rudele lor, dacă nu era vorba despre responsabilitățile casnice.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load