Criza energetică stiri: 1781
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Scholz: Ancheta privind sabotajul la Nord Stream continuă

29 ian. 13:45   Diverse
1804 1

Ancheta de sabotaj la gazoductele Nord Stream 1 și Nord Stream 2 nu este încă finalizată. O declară cancelarul german Olaf Scholz într-un interviu acordat ziarul Tagesspiegel, relatează lenta.ru.

El a explicat că exploziile pe conductele de gaze au avut loc în apele Suediei și Danemarcei. În acest sens, ambele țări continuă să efectueze această investigație complexă asupra incidentului.

În plus, cancelarul german a sugerat oficialilor germani să se abțină să speculeze cine a fost responsabil pentru explozii și ce s-a întîmplat. Scholz a recomandat să dezvăluie versiuni numai dacă există dovezi. „Trebuie să rămînem la fapte, mai ales în aceste vremuri tulburi”, a spus el.

Pe 27 septembrie 2022, operatorul Nord Stream Nord Stream AG a declarat stare de urgență. Ziarul german Tagesspiegel a mai relatat că acest tip de accident pe trei ramuri ale conductelor maritime de gaze Nord Stream 1 și Nord Stream 2 s-a produs din cauza unor acțiuni deliberate. Kremlinul a numit incidentele din facilități un atac terorist.

Primele incidente identificate cu Nord Stream au devenit cunoscute încă din 26 septembrie. În acel moment, presiunea scăzuse deja în gazoductul Nord Stream 2. O scurgere de gaz de la o conductă de gaz a avut loc în largul coastei insulei daneze Bornholm. Pînă la căderea nopții, Nord Stream AG a raportat că presiunea a scăzut pe ambele linii. Pe 29 septembrie erau deja cunoscute patru scurgeri de gaz – ultima a fost detectată de Garda de Coastă suedeză.

0
0
0
0
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?