COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7823
Criza energetică stiri: 477

Ruben Blades, Camilo şi cîntecul "Patria y vida", marii triumfători ai galei Latin Grammy 2021

20 noi. 2021,, 03:00   Diverse
1422 0

Artiştii Ruben Blades şi Camilo, alături de imnul "Patria y vida" împotriva guvernului cubanez şi-au împărţit premiile la cea de-a 22-a ediţie a Premiilor Latin Grammy, care au revenit joi în format fizic în Las Vegas (SUA), după ce gala din 2020 s-a desfăşurat online din cauza pandemiei.

Palmaresul acestei ediţii a fost unul extrem de divizat, majoritatea celor premiaţi fiind interpreţi de sex masculin, în frunte cu rapperul C. Tangana şi albumul său de succes "El madrileńo".

Ruben Blades, care în ceremonia premergătoare de miercuri a primit premiul Persoana Anului 2021, a fost distins cu două gramofoane de aur pentru albumul 'Salswing!' şi pentru cel mai bun disc de salsa "Salsa Plus!". "Să cîştigi un premiu în detrimentul altuia nu mi-a plăcut niciodată", a recunoscut modest Blades, care a dedicat premiul tuturor artiştilor nominalizaţi anul acesta.

La rîndul său, starul columbian Camilo, care primise în total zece nominalizări, a fost recompensat cu patru gramofoane de aur, inclusiv pentru cel mai bun album pop ("Mis manos") şi pentru cel mai bun cîntec pop ("Vida de rico").

O surpriză emoţionantă a serii a fost premiul pentru înregistrarea anului, acordat piesei "Talvez", interpretată de Caetano Veloso şi de fiul său, Tom.

În schimb, marele premiu Latin Grammy pentru cîntecul anului a fost decernat piesei "Patria y vida", un imn al răzvrătirii împotriva guvernului cubanez.


Yotuel, Gente de Zona, Descemer Bueno, Maykel Osorbo, El Funky, Yadam González y Beatriz Luengo sînt compozitorii acestei piesei cu mesaj politic care a cîştigat şi premiul pentru cel mai bun cîntec urban.

"Acest cîntec este dedicat tuturor deţinuţilor politici din Cuba", a declarat El Funky înainte de a-l interpreta alături de ceilalţi artişti, într-unul dintre cele mai emoţionante momente ale galei de joi seară. Îmbrăcaţi complet în alb, interpreţii şi-au încheiat reprezentaţia cu strigătul "viva Cuba libre".

Pe de altă parte, surprinzătorul şi uimitorul album "El madrileńo" de C. Tangana a fost recompensat cu trei premii, printre care cel pentru cel mai bun cîntec alternativ ("Nominao") şi cel pentru cel mai bun cîntec pop-rock ("Hong Kong").

Juan Luis Guerra, Bad Bunny, Vicentico şi AnaVitória sînt alţi artişti recompensaţi cu cîte două premii Latin Grammy la gala de joi din Las Vegas, care a încoronat-o pe tînăra columbiană Juliana Velásquez cu premiul pentru cel mai bun artist nou.

Ceremonia a debutat cu un carnaval plin de culoare, avînd-o ca amfitrioană pe legendara Gloria Estefan, care s-a alăturat prezentatorilor Anitta, Pedro Capó şi Carlinhos Brown pentru a da startul unui spectacol foarte eclectic, care a celebrat revenirea spectatorilor în sală şi a artiştilor pe scenă.

Grupo Firme au adus pe scenă tradiţia mexicană, în timp ce artiştii urbani Jay Wheeler, Myke TWoers şi DJ Nelson au fost reprezentanţii acestui gen muzical ce capătă tot mai multă popularitate şi relevanţă.

La rîndul său, cantautorul columbian Camilo a încîntat publicul cu piesa "Vida de rico", înainte de a ridica spectatorii în picioare şi a-i invita să danseze alături de el pe ritmul hitului "KESI".

Deşi nu s-a numărat printre laureatele serii, artista mexicană Mon Laferte a cîntat plină de pasiune împreună cu trupa Banda Limón piesa "Se me ve a quemar el corazón" şi a susţinut apoi un duet plin de ritm şi energie alături de Gloria Trevi cu piesa "La mujer".

Rock-ul mexican a răsunat şi el pe scenă, odată cu omagiul adus regretatului artist Juan Gabriel de cîntăreţii Rubén Albarrán, Emmanuel del Real şi Juanes, care au interpretat o versiune rock a popularei piese "No tengo dinero".

Unul dintre momentele cele mai aşteptate ale serii a fost reîntoarcerea pe scena premiilor Latin Grammy a divei pop Christina Aguilera. Populara artistă şi-a început recitalul cu balada la pian "Somos nada", pentru a interpreta apoi plină de energie piesa "Pa mis muchachas", în compania artistelor Becky G, Nathy Peluso şi Nicki Nicole.

Gala Latin Grammy Awards 2021 s-a încheiat grandios cu recitalul susţinut de Bad Bunny, care a ridicat publicul în picioare cu o versiune foarte ritmată a piesei sale "Maldita pobreza".

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X