Remedii naturale pentru a combate oboseala cronica

9 oct. 02:32   Diverse
1263 0

Sunt numeroase motive pentru care ne putem confrunta cu oboseala cronica, multe dintre ele fiindu-le familiare parintilor.

La Traieste Sanatos cu Simona, iti spunem ce fel de probleme apar in urma oboselii cronice si ce fel de remedii naturale iti pot fi de folos, intr-o astfel de situatie.

Oboseala cronica este asociata cu starea de epuizare fizica, mentala si emotionala. Practic, toate performantele organismului scad si esti incapabil sa te mai concentrezi, sa mai depui efort fizic, sa empatizezi, sa memorezi lucruri sau chiar sa te ridici din pat.

Motivele sunt lesne de intuit: suprasolicitarea organismului, lipsa de odihna corespunzatoare, in combinatie cu o alimentatie gresita, sau organismul slabit dupa o infectie mai puternica. Cum spuneam si mai sus, multe dintre acestea pot fi asociate cu stilul de viata al parintilor, care incearca sa condenseze cat mai multe activitati (personale, de familie si profesionale) intr-un timp relativ scurt.

Problema este ca oboseala cronica nu se rezolva imediat dupa un somn bun, organismul avand nevoie de cateva luni pentru a se reface. Iar daca persoana afectata nu isi schimba stilul de viata, poate risca sa ia tot felul de infectii.

Primii pasi sunt identificarea cauzei pentru oboseala cronica si remedierea sa, in principal printr-un program de somn bine stabilit si o alimentatie sanatoasa. Apoi, sunt importante si analizele, pentru a depista de unde vine problema.

Nu in ultimul rand, poti folosi remedii naturale si homeopate, pentru a-ti ajuta organismul sa isi revina mai repede. Despre ele ne vorbeste acum dr. Anca Mihalcea, medic homeopat, la Traieste Sanatos cu Simona.

2
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?