O delegație a Senatului va efectua o vizită în China săptămîna viitoare

3 oct. 11:45   Diverse
1851 0

O delegație bipartită a Senatului va efectua o vizită în China săptămîna viitoare și speră să aibă o întrevedere și cu președintele Chinei, Xi Jinping.

Despre acest lucru a anunțat Bloomberg cu referire la senatorul Michael Kreipo (republican din partea statului Idaho), care va face parte din delegație.

"Scopul nostru este să interacționăm [cu China], așa cum au făcut mai mulți oficiali de rang înalt [americani], pe o gamă largă de probleme. Credem cu adevărat că cu cît va fi mai multă interacțiune, cu atît vor exista mai multe oportunități și potențial pentru rezolvarea conflictelor", a explicat Craypo.

Din cadrul delegației va face parte și liderul majorității democratice din Senat, Chuck Schumer (din statul New York). Printre subiectele vizitei se numără activitatea companiilor americane de tehnologie din China. În special, Schumer intenționează să discute posibilitățile companiei americane Micron Technology de a dezvolta afaceri în China, au declarat surse anonime ale agenției.

Potrivit acestora, oficialii se așteaptă, de asemenea, să se întîlnească cu reprezentanții comunității de afaceri americane din Shanghai și să discute despre "climatul investițional" pentru companiile din SUA.


Micron este unul dintre cei mai mari producători de microprocesoare din lume. Pe 21 mai, autoritățile Chinei au interzis organizațiilor acre au legătură de obiecte importante de infrastructură informațională să cumpere produsele companiei. În cadrul inspecției efectuate de partea chineză, s-a constatat că evoluțiile companiei "reprezintă o amenințare la adresa securității cibernetice naționale". Autoritățile Statelor Unite au numit o astfel de măsură drept "neîntemeiată".

1
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?