Ministrul francez de Finanțe: Vom continua reducerea impozitelor

24 aug. 21:30   Diverse
1634 0

Franţa va accelera reducerea datoriei sale, în timp ce menţine politica sa de scădere a impozitelor pentru gospodării şi companii, a afirmat ministrul de Finanţe, Bruno Le Maire.

Statul francez trebuie să reducă cheltuielile publice, a adăugat oficialul, confirmînd că se va renunţa la plafonarea preţurilor la electricitate şi gaze.

Inflaţia a început să incetinească şi "vom menţine politica noastră fiscală", a declarat Le Maire, notează Noi.md cu referire la stiripesurse.ro.

Franţa, a doua economie a zonei euro, este sub presiune pentru a-şi echilibra finanţele, după ce în aprilie agenţia de evaluare financiară Fitch a redus ratingul ţării la "AA minus", din cauza temerilor privind o potenţială paralizie politică şi a tulburărilor sociale, în urma adoptării unei controversate reforme a pensiilor.

Premierul Elisabeth Borne a dat asigurări că Executivul nu intenţionează să facă gospodăriile să plătească mai multe taxe, dar surse guvernamentale au declarat că sînt luate în considerare alte majorări de taxe, în condiţiile în care Cabinetul lucrează la finalizarea proiectului de buget pe 2024.

0
1
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?