COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Mierea cu scorțișoară: Care sînt foloasele ei

Mierea cu scorțișoară: Care sînt foloasele ei

Mierea cu scorțișoară este un veritabil cocteil tămăduitor. Iată cum îl poți folosi pentru a-ți păstra sănătatea, pentru a slăbi și pentru a scăpa de anumite boli care îți slăbesc organismul.

Încă din timpuri străvechi, mierea a fost folosită ca un adevărat medicament. Proprietățile ei sînt de-a dreptul uimitoare.

Combinația de miere și scorțișoară a fost folosită de secole atît în medicina tradițională chineză cît și în cea indiană ayurvedică.


Unite au proprietăți vindecătoare unice și sînt un bun remediu natural pentru numeroase boli, scrie doctorulzilei.ro.

Mierea este un cumul de glucoză, fructoza, peste 11 tipuri de vitamine, 30 tipuri de minerale si oligoelemente, 19 tipuri de aminoacizi si enzime.

Dintre vitaminele cele mai importante, amintim cele din grupul B cum ar fi B1, B2, B3, B5, B6, vitamina C, H, P. Mineralele si oligoelementele din compozitia sa sînt: calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, sodiu, zinc.

Scortișoara era cunoscută în Mesopotamia ca o plantă cu proprietăți curative, iar in zilele noastre acest condiment important se bucură de o utilizare largă în medicina populară. Conține calciu, crom, cupru, iod, mangan, fosfor, potasiu, zinc, vitamina A, B1, B2 si C, esențiale pentru menținerea sănătății.

Prima întrebuințare a mierii cu scorțișoară este de eliminare a surplusului ponderal. La două lingurițe de miere se adaugă o linguriță de scorțișoară și se amestecă. Jumătate din amestec se ia dimineața pe stomacul gol (ideal alături de apă caldă cu lămîie) și jumătate seara, la culcare.

Beneficiile sale nu mai contenesc: Scade nivelul colesterolului, previne apariția infarctului miocardic, ameliorează dispneea, fortifică mușchiul cardiac, scade ritmul cardiac, reglează tensiunea arterială, redă elasticitatea vaselor sangvine. Datorită acestor proprietăți benefice, se recomandă și în boli cardiovasculare.

Pentru că mierea cu scorțișoară crește vitalitatea organismului, este ideală în cazuri de oboseală cronică. Cei în vîrstă vor remarca o îmbunătățire a memoriei, dacă vor consuma miere cu scorțișoară. În plus, e posibil să li se îmbunătățească și mobilitatea, combinația miraculoasă ameliorînd flexibilitatea și mobilitatea.

Consumul de miere cu scorțișoară întărește sistemul imunitar. Știm deja că o imunitate bună ne ferește de multe boli. În cazuri de răceli sau gripă, se administrează de 3 ori pe zi.

E bună și în cazuri de infecții, dureri de dinți sau probleme stomacale.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load