X 
Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 587
Preşedintele stiri: 3731

Inundații în România: Zeci de gospodării au ajuns sub ape

2 iun. 12:24   Diverse
2173 0

Zeci de case și gospodării din județul Gorj au fost inundate după o ploaie torențială. Furtuna, care a durat câteva minute, a măturat tot în cale. Șuvoaiele au intrat în case și curți și au făcut prăpăd.

Comuna Aninoasa a fost cea mai afectată. Disperați, oamenii au fugit din calea apelor. Unii au fost evacuați de pompieri.

Pagubele sunt însemnate. Apele au lăsat în urmă mult nămol, pereți distruși și aparate electrocasnice avariate. Zeci de animale au murit și mai multe garduri și porți au fost distruse.

Ilie Petroi, primar Aninoasa: Într-o primă evaluare, avem în jur de 50 de gospodării. A trebuit să găsim soluții să salvăm animale, oameni și tot ce s-a putut. În zona aceea de jos apa a fost foarte mare, pur și simplu a venit apa peste noi dintr-odată, peste oameni, pârâul, matca satului, n-a mai făcut față.

Echipajele ISU au intervenit în mai multe localități cu motopompe, bărci și camioane speciale, anunță presa română.


Florin Chisim, purtător de cuvânt ISU Gorj: Am fost chemați să intervenin în Aninoasa, Plopșoru și Motru. În Aninoasa a fost cel mai rău, am intervenit pentru evacuarea apei.

Și în Caraș Severin a fost furtună. Șase gospodării și mai multe străzi din satul Bănia au fost inundate.

Vijelia a făcut pagube și în Arad. Mai mulți copaci au căzut, iar străzile au fost acoperite de ape. Un pasaj a fost inundat. Canalizarea nu a mai făcut față volumului mare de apă.

Precizăm, 17 județe din România se află sub atenționare cod galben de ploi.

0
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?