Criza energetică stiri: 1781
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

În Ucraina, pentru prima dată, a fost privatizat un port maritim

17 ian. 18:45   Diverse
2306 0

Portul maritim comercial „Ust-Dunaysk” din regiunea Odesa a fost vîndut marți la o licitație pentru 5,4 milioane de dolari.

Aceasta este prima privatizare a unui port maritim din țară, a declarat Fondul Proprietății de Stat al Ucrainei.

"Pentru prima dată în istoria Ucrainei, un port maritim a fost privatizat. Oferta finală pentru portul Ust-Dunaysk a fost de 3,3 ori mai mare decît prețul de pornire", se arată pe pagina de Facebook a fondului, scrie tass.ru.

Se precizează că prețul de pornire al portului a fost de 60 de milioane de grivne (aproximativ 1,6 milioane de dolari). Opt investitori s-au luptat pentru port la licitație, drept urmare, prețul său final a ajuns la 201 milioane de grivne (aproximativ 5,4 milioane de dolari). "Acum cîștigătorul are la dispoziție 20 de zile lucrătoare pentru a plăti costul lotului. Așteptăm încasări la buget", a adăugat Fondul Proprietății de Stat.

Portul „Ust-Dunaysk” a fost deschis în 1977. Prima linie regulată pentru transportul mărfurilor din statele dunărene – Bulgaria, Ungaria, Cehoslovacia și URSS – a fost lansată în decembrie 1978. Pe 22 decembrie 2022, portul a fost scos la privatizare. Potrivit sursei, echipa portului s-a opus acestei decizii.

0
2
0
0
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?