În România au început exerciții ale forțelor NATO și partenerilor săi

9 mai. 13:15   Diverse
2546 0

În România, în perioada 8-18 mai, vor avea loc exerciții de amploare ale Forțelor de Operațiuni Speciale Junction Strike 2023 (DOAR 23), a comunicat serviciul de presă al Ministerului Român al Apărării, relatează eurointegration.

La exerciții vor fi implicați 500 de militari români, precum și 100 de unități de echipament de luptă terestre, aeriene și maritime.

Scopul principal al acestui exercițiu cuprinzător este de a certifica trei facilități de forță NATO: grupul maritim al Forțelor de Operațiuni Speciale, grupul terestre al Forțelor de Operații Speciale și unitățile de operațiuni speciale ale Forțelor Aeriene cu elicoptere.

Împreună cu ostașii români ai Forțelor de Operațiuni Speciale, la acestea participă aproximativ 100 de militari din țări aliate precum Bulgaria, Spania, Polonia, Portugalia și Statele Unite. La exerciții vor fi prezenți ca observatori militari din țări partenere precum Georgia, Iordania și Moldova.

Reamintim că pe 6 mai au început exercițiile militare Anakonda-23 în Polonia - cele mai mari exerciții ale armatei poloneze, care au loc la fiecare trei ani. În acest an, la exerciții participă aproape 13.000 de militari ai Forțelor Armate ale Poloniei și țărilor membre NATO și parteneri ai Alianței, precum și reprezentanți ai serviciilor Ministerului polonez al Afacerilor Interne și Administrației.

5
0
0
0
24

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?