Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1121

În Republica Moldova a fost relansată campania turistică „Hai la mine acasă!"

8 sep. 03:00   Diverse
948 0

După o pauză de doi ani, campania „Hai la mine acasă!" a fost relansată de Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern din Moldova (ANTRIM) şi se va desfăşura pînă la 20 septembrie, cu scopul de a motiva cetățenii țării, inclusiv cei din diasporă, să exploreze destinațiile turistice autohtone. Obiectivul campaniei din acest an constă în promovarea și sprijinirea gazdelor turistice care s-au implicat în ajutorarea refugiaților ucraineni de la începerea războiului.

„Campania urmărește să aducă moldovenilor (și nu numai) pofta de a descoperi frumusețile pitorești ale țării, precum și ospitalitatea oamenilor de aici, inclusiv a gazdelor turistice. Odată cu începerea conflictului din Ucraina, companiile din sectorul HoReCa s-au mobilizat rapid și intens pentru cazarea și ajutorarea refugiaților, devenit parte din prima linie a solidarității arătată de Republica Moldova”, conform ANTRIM.

Campania include și un concurs ce încurajează turiștii să devină ambasadori ai Moldovei. Pînă pe 20 septembrie, cei interesați să participe trebuie să posteze pe rețelele sociale o fotografie sau un video care să descrie experiența la o pensiune turistică/vinărie din țară, folosind hashtag-urile #HaiLaMineAcasa #taramicainimamare #beourguest.

Inițiativa „Hai la mine acasă!" a fost lansată în 2019, însă a fost pusă pe pauză odată cu declanșarea pandemiei, care a limitat mult opțiunile și activitățile turistice. Potrivit experților, în 2019, aproape 377 de mii de cetățeni moldoveni și străini au fost deserviți de către agențiile de turism din R. Moldova. Acest indicator a scăzut dramatic în 2020, ca urmare a pandemiei, ajungînd la numai 125 de mii de persoane. Anul curent a înregistrat o recuperare destul de rapidă a turismului intern organizat cu aproximativ 213 mii de persoane cazate în Moldova deja în primul trimestru.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав