Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

În Marea Britanie a avut loc al treilea tur al alegerilor primului ministru

19 iul. 12:00   Diverse
1472

În Marea Britanie, s-a încheiat al treilea tur al alegerilor Primului Ministru. Dintre cei cinci candidați, patru merg mai departe.

Despre acest lucru a anunțat RBC-Ucraina cu referire la The Guardian.

Pe primul loc, ca și în tururile anterioare, s-a clasat fostul ministru al Finanțelor, Rishi Sunak, cu 115 voturi. Pe locul doi și trei se află fostul ministru al Apărării, Penny Mordaunt, (82 voturi) și ministrul de Externe, Liz Truss, (71 voturi). Locul patru l-a ocupat ministrul Egalității și Administrației Locale, Kami Badenoch (58 de voturi).

În același timp, membrul Parlamentului, Tom Tugendat, a fost înlăturat de pe lista candidaților pentru funcția de șef al guvernului britanic. Al a primit 37 de voturi și a ocupat locul cinci.

Menționăm faptul că acum în Marea Britanie are loc prima etapă a alegerii primului ministru, la care membrii Parlamentului din Partidul Conservator vor alege doi concurenți principali pentru funcția de prim-ministru.


După aceasta, va avea loc a doua etapă, când toți conservatorii din Marea Britanie vor alege premierul dintre cei doi candidați rămași.

Amintim că, pe 7 iulie Boris Johnson a anunțat că demisionează din funcția de prim-ministru al Regatului Unit. Decizia a fost luată după demisiile din guvern cauzate de scandalul cu Chris Pinscher.

Partidul Conservator din Marea Britanie intenționează să aleagă un nou prim-ministru pînă la începutul toamnei.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав