X 

În ciuda interdicțiilor: sute de fete au venit la școlile din Franța în rochii arabe

5 sep. 13:43   Diverse
1796 0

Aproximativ 300 de fete au venit luni la școlile din Franța în abaya - rochii tradiționale arabe lungi, care acum sînt interzise în instituțiile de învățămînt din țară. Această decizie se referă la orice îmbrăcăminte religioasă, a subliniat ministrul francez al Educației, Gabriel Attal.

"Luni, 298 de persoane au venit la școlile din țară în abaya. În același timp, 67 de fete au refuzat să-și schimbe vestimentația și au fost trimise acasă", a spus Attal.

Attal a anunțat despre decizia de a interzice abaya în luna august. Criticii acestei decizii spun că, în acest caz, este vorba despre îmbrăcăminte tradițională, nu despre una religioasă, de aceea restricțiile privind simbolurile religioase nu ar trebui să se refere la abaya, relatează Noi.md cu referire la syfeed.com.

Interdicția de a purta acest tip de îmbrăcăminte va fi examinată de Consiliul de Stat – instanța supremă administrativă din Franța.

Din 15 martie 2004, în instituțiile de învățământ din Franța a fost interzisă legal purtarea simbolurilor religioase sau a îmbrăcămintei care simbolizează credințele religioase.

1
2
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?