X 
Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3725

În Bulgaria au început proteste în masă ale producătorilor agricoli

18 sep. 14:30   Diverse
1287 0

Producătorii agricoli bulgari au început proteste în masă, utilajele grele - tractoare, combine și alte utilaje - au ieșit pe drumurile țării și au blocat traficul timp de cel puțin o oră în 47 de puncte din diferite părți ale țării, inclusiv la mai multe puncte de trecere a frontierei.

Comitetul de inițiativă care a organizat protestul insistă asupra interzicerii exportului de produse agricole din Ucraina și promite desfășurarea de acțiuni pînă la satisfacerea revendicărilor sale, transmite tass.ru.

„Cerem iertare de la cetățeni și îi avertizăm cu privire la necesitatea amînării călătoriilor pe 18 și 19 septembrie, deoarece principalele drumuri din toată țara vor fi blocate”, a declarat reporterilor Georgi Stoyanov, președintele Uniunii Fermierilor din Bulgaria.

În total, la protest participă reprezentanți ai 26 de organizații publice care activează în domeniul agriculturii. Un eveniment de amploare este planificat la Sofia pe 19 septembrie.

Pe 14 septembrie, Parlamentul bulgar a decis să permită importul de cereale și alte produse agricole din Ucraina; această inițiativă a majorității deputaților a fost susținută de guvern. Reprezentanții producătorilor agricoli au considerat aceasta o „trădare a intereselor naționale”, și-au anunțat intenția de a bloca punctele de trecere a frontierei și drumurile cheie din Bulgaria, solicitînd interzicerea importului de produse ucrainene.

10
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0