X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Poliția din Tel Aviv a dispersat un miting antiguvernamental

19 mai. 10:21   Externe
1787 1

Poliția israeliană a folosit tunuri cu apă și au fost implicate trupe călare pentru a dispersa un protest ilegal la Tel Aviv împotriva guvernului și în sprijinul eliberării ostaticilor din Fîșia Gaza, mitingul fiind însoțit de ciocniri cu forțele de ordine și rețineri, relatează RIA Novosti.

Anterior, sîmbătă, 18 mai, mii de activiști s-au adunat în centrul Tel Avivului cerînd alegeri anticipate și un acord imediat pentru eliberarea ostaticilor israelieni reținuți în Fîșia Gaza de peste șapte luni. Acțiunea săptămînală de protest, care a fost coordonat ăcu poliția, a avut loc în fața unui complex de instituții de stat în care se află, printre altele, sediul Ministerului Apărării.

După încheierea protestului organizat, un grup de sute de activiști a început să blocheze traficul pe străzile din apropiere. Mulțimea a ignorat numeroasele cereri ale poliției de a se dispersa, după care forțele de ordine au folosit tunuri cu apă și au fost implicate trupe călare.

Protestatarii au blocat, în special, strada centrală din oraș, Ayalon, și intersecția de la centrul comercial Azrieli. Potrivit portalului Ynet, cel puțin 15 activiști au fost reținuți de poliție pentru tulburarea ordinii publice.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?