X 

Grecia limitează numărul de vizitatori zilnici la Acropolele din Atena

6 sep. 19:00   Diverse
2053 0

Autoritățile grecești au început să limiteze numărul zilnic de turiști care pot vizita una dintre cele mai populare atracții ale țării - Acropole din Atena, transmite CNN.

Începînd cu 4 septembrie, potrivit deciziei autorităților, Acropole poate fi vizitată doar de 20.000 de turiști pe zi. În acest caz, pentru a vedea ruinele istorice, călătorii vor trebui să se înregistreze în prealabil pe un site special și la casa de bilete a Acropolei și să aleagă o anumită oră pentru a vizita atracția. La începutul lunii august, ministrul grec al Culturii, Lina Mendoni, a declarat într-un interviu acordat postului de radio grec Real FM că pînă la 23.000 de persoane au vizitat zilnic Acropole în timpul verii și a numit acest număr "un număr uriaș", potrivit forbes.ru.

Potrivit lui Mendoni, în ciuda faptului că situl istoric este deschis publicului pînă la ora 20:00, majoritatea turiștilor au preferat să îl viziteze la orele dimineții. Din această cauză, după cum a remarcat șeful Ministerului grec al Culturii, pe teritoriul Acropolei apăreau aglomerații periculoase de călători care au creat "condiții neplăcute pentru ceilalți vizitatori și pentru personalul care încerca să facă față unui număr atît de mare de persoane".

Potrivit autorităților grecești, noul sistem, care este doar în regim de testare, ar putea fi implementat oficial din aprilie 2024. Astfel de măsuri, spun ele, vor rezolva problema numărului excesiv de turiști, vor garanta siguranța vizitatorilor Acropolei și vor preveni deteriorarea sitului.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?