X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4056

Norvegia va interzice intrarea în țară a turiștilor ruși

23 mai. 13:33   Externe
1903 0

Norvegia va interzice intrarea rușilor care sosesc în țară pentru turism începînd cu 29 mai, se precizează într-un comunicat publicat pe site-ul guvernului norvegian.

„Guvernul Norvegiei impune restricții suplimentare privind intrarea în Norvegia pentru cetățenii ruși care sosesc în țară pentru turism. Noile reguli vor intra în vigoare pe 29 mai", se arată în comunicat, relatează planet-today.ru

„Cetățenilor ruși care călătoresc în Norvegia în scop turistic și în alte scopuri neesențiale, li se va refuza intrarea în Norvegia la trecerea frontierei. Restricția de intrare în Norvegia se va aplica atît celor care au vize eliberate de Norvegia înainte de primăvara anului 2022, cît și deținătorilor de vize emise de alte țări Schengen. În unele cazuri, se vor face excepții, de exemplu, pentru acei cetățeni ruși care călătoresc pentru a vizita rude apropiate (părinți, soți și copii) și sînt, de asemenea, trimiși în Norvegia sau în altă țară Schengen în scop de muncă sau de studiu", se arată în comunicat.

În declarație este subliniat, de asemenea, faptul că autoritățile norvegiene monitorizează situația de la punctul de control Sturskoog de la granița cu Rusia și sînt pregătite să ia măsuri în caz de necesitate.

5
1
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?