X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4052

Cîți turiști străini au vizitat Moldova de la începutul anului

23 mai. 14:15   Societate
2851 0

În ianuarie-martie 2024 s-a înregistrat creșterea numărului cetățenilor străini care au vizitat Republica Moldova prin intermediul agențiilor de turism - cu 53,3% față de ianuarie-martie 2023 și a constituit 7,8 mii vizitatori.

Despre acest lucru a comunicat Biroul Național de Statistică, menționînd că majoritatea vizitatorilor (circa 95,0%) au fost excursioniști (vizitatori de o zi), care au sosit în scop de odihnă, recreere și agrement.

Ponderi mai însemnate au revenit vizitatorilor din România (59,1% din total cetățeni străini primiți în țară), Italia (18,6%), Ucraina (7,1%) și Turcia (3,0%).

De menționat că pe site-ul moldovenii.md se află o mulțime de informații utile, care îi vor ajuta pe toți să planifice și să petreacă un weekend minunat în țara noastră. În special, există o informație amplă despre turismul în Moldova, sfaturi turistice, rute turistice, date despre bijuteriile turistice și mănăstirile din Moldova.

Portalul moldovenii.md conține informații detaliate despre diferite zone geografice ale Moldovei, rezervații, resurse de apă, floră și faună, monumente naturale, orașe și sate din Moldova.

Informații detaliate despre turism și rutele turistice pot fi găsite pe site-ul moldovenii.md la rubrica Natura și turismul în Moldova.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?